Рыбка :)
Навигация

Погода

Онлайн
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Обновления форума

Опрос
Как Вам наш сайт?
Всего ответов: 51

Главная » 2007 » Июнь » 22 » Набуття чинності Законом України
Набуття чинності Законом України
16:51
 
Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи інформує, що 13 червня 2007 року набув чинності Закон України „Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо відповідальності за порушення правил радіаційної безпеки”.

Основною метою прийняття цього Закону є забезпечення дотримання вимог режиму радіаційної безпеки і посилення відповідальності за їх порушення. Останнім часом у зоні відчуження і зоні безумовного (обов’язкового) відселення почастішали випадки проникнення в цю зону без відповідного дозволу осіб з метою винесення чи вивезення з неї без спеціального дозволу матеріалів, устаткування (в тому числі радіаційно забруднених матеріалів), продуктів рослинного та тваринного походження (грибів, ягід, риби, лікарських рослин) тощо. Так, за минулий рік у зоні відчуження вчинено 1144 правопорушення, з них: порушення вимог радіаційної безпеки (ст. 46 прим. КУпАП) – 421, порушення правил використання рослинно-тваринного світу (ст. 85 КУпАП) – 274, інші – 449. Тільки за перший квартал поточного року таких правопорушень вчинено 239, з них: порушення вимог радіаційної безпеки – 92, порушення правил використання рослинно-тваринного світу – 120, інші – 27. Однією з причин цього явища є м’якість покарання за вчинення вищевказаних протиправних дій.

Саме тому за порушення правил радіаційної безпеки й прийнято Верховною Радою України Закон України про внесення змін до ряду Кодексів України, які регулюють дані питання. А саме: Законом України прийнята нова редакція статті 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

„Порушення вимог режиму радіаційної безпеки у спеціально визначеній зоні радіаційного забруднення, що виражається у проникненні в цю зону без дозволу відповідних органів або самовільному поселенні у ній, або знищенні, пошкодженні чи перенесенні знаків радіаційного забруднення або огорожі зазначеної зони, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення і на посадових осіб – від двадцяти п’яти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення.”

Також, статтею 267-1 Кримінального кодексу України передбачається відповідальність за переміщення із зони відчуження будь-яких матеріалів без передбаченого Законом дозволу або проведення дозиметричного контролю не лише накладенням штрафу в розмірі від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів, а й позбавленням волі до семи років в залежності від ступеня порушення.

З метою більш надійного захисту прав громадян на безпечне життя і здоров’я, МНС звертається до населення держави і посадових осіб утримуватися від протиправних дій, не наражати себе й оточуючих на небезпеку, перебуваючи без дозволу відповідних органів у зоні відчуження.
Карта к материалу росположеная на форуме !

 

Просмотров: 1278 | Добавил: krava | Рейтинг: 3.0/2 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Информация
БЛУД

Вы вошли на сайт как не зарегистрированный пользователь! Для Вас очень многое недоступно. Пожалуйста войдите как пользователь или зарегистрируйтесь!

Ваш IP: 3.135.221.17

Список пользователей

Войти по логину

Друзья сайта
Крымский, информационно-развлекательный портал!
Все про охоту и туризм!Также чат и форум охотников

Статистика

Анекдотец

Copyright © Ribka.pp.net.ua 2007 by Krava
Сайт управляется системой uCoz